Zie je leven als een kledingkast.

Het leven is meer fragiel dan je denkt en bewust van bent. Niets is vanzelfsprekend, en hoe ouder je wordt hoe meer je dat ervaart en realiseert.
Elke dag is een gift. Elke dag ben ik dankbaar dat ik wakker word. Misschien vind je dat raar dat ik dat zeg, maar na mijn reanimatie in 2008, een auto ongeluk in 2009 en een jaar later een hersenoperatie als gevolg van het ongeluk, was in mij iets drastisch verandert. Het besef dat elke dag als ik ‘s avonds in mij bed lig, ik mij diep dankbaar voel. Dankbaar in wat ik heb mogen ontvangen van het leven. BEWUST-ZIJN van de allerkleinste mooie dingen, waarin zoveel kracht en liefde in verborgen ligt. Dankbaar voor mijn vier prachtige kinderen, dankbaar voor mijn dierbare vrienden maar ook dankbaar als ik buiten loop en geniet van de natuur. Dankbaar dat mijn gezondheid goed is ondanks mijn onzichtbare handicap NAH. Ook in mijn handicap, ligt mijn diepe dankbaarheid omdat ik er zoveel moois ook van geleerd heb.

Elke dag, elk moment, is het zo belangrijk dat je aandacht geeft in wat jij belangrijk vindt. Maak tijd voor mensen die jou dierbaar zijn. Maak tijd voor jezelf en doe de dingen die jou in balans houden en omdat je een gelukkiger mens van wordt en blijft. Dat is niet egotistisch, dat is je geboorterecht dat jij je leven zo betekenisvol maakt in wat het jou ook geeft.

Heb dus lef om een keuzes te maken als dingen niet meer werken. Als je al jaren in een baan zit waar je diep ongelukkig bent. Maak een plan, creëer een nieuwe uitdaging waar je wel blij van wordt en dat weer je passie door je aderen stroomt. Als er mensen in je omgeving zijn die jou continue teleurstellen, hun woorden en beloftes niet nakomen of wat alleen maar eenrichtingsverkeer is, maak een keuze. Keuzes maken is niet altijd makkelijk en leuk. Maar in zaken, dingen en relaties blijven hangen die jou ongelukkig maken, je pijn doen en verdriet geven, dan doe jij jezelf tekort. Als de ander geen beslissing kan nemen en ook zijn/haar gedrag naar jou niet verandert, dan moet jij een keuze maken. Dat is zelfliefde, dat jij voor jezelf zorgt in wat goed voor jou is en dat je niet blijft hangen in waar je ‘ziek’ van wordt. Jij verdient het allerbeste! Je geluk hangt niet af van anderen, maar is afhankelijk in wat jij jezelf wilt geven.

We blijven vaak hangen omdat het toch vertrouwd voelt of dat we geloven in betere tijden. Toch is het vaker de diepgewortelde angst in je, dat je bang bent voor veranderingen en het onbekende. Het kan ook angst zijn, dat je bang bent om iets kwijt te raken. Maar als iets niet meer werkt of het heeft niet meer de inhoudt van wat het had of een relatie in welke vorm dan ook, meer een negatieve ervaring is dan een positieve, dan ben je het dus al kwijt. Dan heb je niets meer te verliezen maar alleen nog maar alles te winnen!! Doordat je aandacht, tijd en energie niet meer in deze issues gaan zitten, maar dat je je focus legt op de dingen die wel goed gaan en voor je zijn, ga je weer stromen van energie. Dan trek je weer alles aan wat je nodig hebt voor je nieuwe plannen en ben je weer in beweging en bemerk je dat angst nergens nodig voor was. Dat geeft ook weer een boost vertrouwen voor een volgende keer, als je weer een keuze mag maken.

Je bent dus echt niet lelijk als je om de zoveel tijd eens tijd ervoor vrij maakt en naar je leven kijkt en opruimt wat jou niet meer dient. Nee, dan ben je bewust je leven aan het leiden in plaats dat je lijdt en creëer je het leven wat jou gelukkig maakt. Je ruimt je kledingkast toch ook een paar keer per jaar op? Zie jezelf even voor je kledingkast staan. Hanger voor hanger, plank voor plank, lade voor lade, stapeltje voor stapeltje loop je na en pak je er een enkel kledingstuk uit. Je hebt het in je handen. Je bekijkt het. Misschien ruik je er wel aan en je houdt het nog even voor je in de spiegel, je tast af…. !! Innerlijk loop je nu na in wat het nog voor jou betekend. Dient het jou nog? Geeft het jou nog vreugde als je dit aantrekt? Geeft dit kledingstuk jou de meerwaarde die jij er graag bij wilt voelen? Waar maak jij nu je keuzes op dat het definitief uit je kast verdwijnt? Er zitten gaten? Het is verwassen? Het is je kleur niet meer? Het past niet meer? Zie je eigen leven net zo. Zie je leven als een kledingkast wat om de zoveel tijd gewoon uitgemest mag worden.

Ja, ik zelf maak elke dag mijn bewuste keuzes. Ik ruim elke dag op, maar dat is een training van jaren geweest, van vallen in mijn oude valkuilen, stoeien met emoties van angst en onzekerheid en weer opstaan. Ik kies voor bewust mijn leven te leven en mijn dagen te vullen in wat mij innerlijk verrijkt en verreikt. Daar horen ook de minder romantische ervaringen bij van het leven, en ook daar ben ik dankbaar voor. Omdat deze mij inzicht geven in mijzelf, in mijn leven en mij nog meer leren een waardevoller leven te creëren. Al ben ik coach, ik ben mens die nog elke dag in beweging is, die ervaart en leert. Ook ik geloof vanuit mijn eigen referentiekader, zuiver liefdevolle hart en intenties nog weleens mensen zoals de gezegde luidt ‘ op hun mooie blauwe ogen’. Sommige vinden dat soms ook wel een beetje naïef van mij, maar het maakt dat ik trouw blijf aan mezelf en dat ik open blijf staan voor mooie inspirerende nieuwe ervaringen en ontmoetingen waardoor je de mooie momenten in je leven blijft zien, ervaren en ontvangen. Probeer dus elke dag vol liefde en overgave in je leven te staan en omarm in wat er is.

Tip: Sta je op dit moment voor een nieuwe keuze? Maak eerst contact met jezelf en stel jezelf de vraag;’ ga dit mij voeden en word ik hier gelukkiger van?’ Als jouw hele systeem, je body&mind&soul jou het antwoord geven in een volledige ‘JA’, dan weet je dat deze ervaring, ontmoeting of wat dan ook, jouw moment is om ervoor te gaan. Voel je twijfel, laat het dan even rusten en vraag het jezelf nog een keer op een later tijdstip.

Je leven, elke dag, elke moment is van jou en wat jij ervan maakt is een keuze. Niets heeft de eeuwigheid, dus ga ervoor wat het diepste verlangen in jou is en waar je gelukkig van wordt. Go for it & Do it!! Daarmee maakt jouw unieke ZIJN, het verschil! Onthou…. als jij innerlijk gelukkig bent, heb je nog meer om te delen en wordt het alleen maar meer omdat het groeit in wat je geeft.

Carpe diem!

Liefs,

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll Up