Wat heb jij vandaag nodig om je happy te voelen?

Ik werd vanmorgen wakker en vroeg mezelf af; ‘wat heb ik vandaag nodig om me happy te voelen’. Want ook in mij huizen stille verlangens die als een soort lokroep zo af en toe op mijn ‘deur’ komen kloppen. Zodat ik weer eens even stil sta bij mezelf.

Ook ik raak wel eens uit balans en gisteren was daar weinig voor nodig. De alom gevreesde blauwe envelop met als inhoud een flink bedrag om te betalen. Slecht geslapen heb ik er van vannacht. Het bedrag bleef doordreunen als een eeuwige echo, die zijn stilte in mijn hoofd niet vond. Ik, die altijd haar gedachten kan stilzetten, met of zonder meditatie, kon mij nu alleen maar afvragen hoe ik dit weer voor elkaar ga krijgen. We kennen het allemaal.

Het in het NU staan, het bewust-ZIJN van je dag vandaag, en morgen bestaat nog niet, was ook bij mij even zoek. Ik, die altijd tegen cliënten zeg: “Laat los wat je vandaag niet kunt doen en nog niet kan oplossen.” Soms moeten oplossingen rijpen. Soms komen oplossingen onverwachts en vaak is het dan een oplossing die je niet eerder had bedacht. Oplossingen komen er altijd. Dit keer kon ik het zelf niet loslaten. Soms sluipt het erin dat je de ‘boodschapper’, de emotie en/of de gedachten wordt.

Ik gooi de deur naar het terras open. De frisse ochtendlucht doet mij goed. Ik loer wat rond en staar wat naar de druppels die nog her en der zwerven van de regen van de nacht. Ik haal diep adem en zeg tegen mezelf: “Het komt weer goed!” Vandaag?! Morgen?! Vandaag doe ik wat ik kan en vooral, dat ik dingen ga doen die ik het liefst doe en waar ik happy van word. Dat geeft me weer kracht en vertrouwen in dat ook hier weer een oplossing voor komt.

Soms moet je je focus verleggen om te komen waar je wilt zijn. Ik trek mijn loopschoenen aan en ga een flinke wandeling maken hier door het park. Even tijd voor mezelf, mijn gedachten loslaten en genieten van de natuur. Door de ontspanning en even totaal met iets anders bezig zijn, doen wat je fijn vindt, komt vaak inspiratie en creativiteit los maar ook kan er spontaan een oplossing komen in waar je naar opzoek bent.

Ben je uit je balans. Heb je even teveel ballast. Ga dan terug naar je basis en vraag je af wat je écht nodig hebt vandaag om het tij in jou te keren zodat je weer in harmonie bent met jezelf.

Wat heb jij vandaag nodig om je happy te voelen?
Wat zou jij vandaag het liefst doen wat jouw geest en ziel voedt?
Zodat je vanavond met een innerlijk tevreden en gelukkig gevoel met een glimlach in je bed ligt en beseft dat je vandaag de dag geleefd hebt zoals jij het wilde. Een dag waarnaar je verlangde!

Wens jullie een pracht mooie dag, geniet en maak deze dag van jou!

Hartegroet,

Bron

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll Up