Waarom je soms zoveel potentiële partners mag/moet tegenkomen

Er zijn wel duizenden boeken geschreven over de liefde en relaties. Toch vragen velen zich nog steeds af: ‘Waarom lukt het nu weer niet?’
‘Waarom loop ik weer tegen de verkeerde aan?’ ‘Val ik op foute figuren?’ ‘Waarom beland ik weer in dezelfde situatie?!’ Er zijn zoveel theorieën daarover, maar ik geloof dat het altijd een spiegel is, waar jij op dat moment staat in het leven!

Het weerspiegelt je ZIJN! Zowel je positieve als negatieve kanten. Je tekortkomingen, je gemis en je beschadigingen die je hebt opgelopen. Pas totdat je jezelf geheeld hebt en in balans bent, kom je steeds meer je gelijke tegen in wie jij bent. Het moet ook resoneren met wat jouw doel is in het leven, die in harmonie is in wat jij van het leven verwacht en wilt doen. Dan kom ik nog met zo’n aloude gezegde: ‘Een relatie is geen vervanging’, maar een toevoeging van jouw ZIJN. Mannen zijn geen poetslappen voor eenzaamheid of meneer de ridder, de redder van alles, van je zo saaie leven of wat je mist. De gezellige ondernemende clowns die je verleiden en je tot waanzin drijven. Als je écht heel zoekende bent naar de ware, ben je onbewust nog steeds zoekende diep in jezelf, naar antwoorden. Het kan ook zijn dat je je kop nog in het zand steekt in waar je (nog) niet aan wilt of nog aan kunt werken. Dit alles is een proces, ter ontdekking van jezelf, in wie jij bent, wat je nodig hebt en vooral om in je eigen kracht te gaan staan. Zolang je nog in de ontdekkingsreis zit, nog jezelf moet helen van het verleden met nare ervaringen, zal je dat uitstralen en aantrekken waar je lessen in de liefde ook voor jezelf nog liggen.

De vraag: ‘Jij nog single?’ ‘Ja!’ Ik koos na een nare ervaring nog meer voor mezelf en mijn kinderen en door mijn revalidatie na het ongeluk en hersenoperatie nog meer. Er was geen tijd en ruimte voor een partner omdat andere dingen belangrijker waren in mijn leven, naast mijn gezin, om mijn persoonlijke doelen te halen. Daar had ik al mijn tijd, aandacht, kracht en energie voor nodig. Maar ook ik trok mannen aan die niet oké waren of niet bij mij paste. Waar ik uithaalde dat het logisch was omdat zij mij spiegelde in wat ik moest leren. Soms word je dus even bewust vrijgezel. Ik heb geen partner nodig, in de zin van een relatie, om gelukkig te zijn. Eenzaamheid, ken ik weinig, dan alleen in mijn verdriet en pijn. Maar dat kun je ook zijn in een relatie, waarin je niet begrepen wordt, of dat je partner er niet kan zijn voor je.  Daarnaast is het ook vaak dat jouw innerlijke beleving moeilijk te delen is of dat de ander dat moeilijk kan begrijpen. Eenzaamheid zit in het niet kunnen delen, begrepen en gehoord worden. Daar heb ik dan natuurlijk mijn kinderen en vrienden voor om me heen, die me spiegelen en waarvan ik leer.

Een partner, relatie en liefde, is waar we allemaal primair naar verlangen en echt … dat is ook niet altijd zaligmakend. Het komt op je pad. Het leven regelt het zelf. Met te graag willen, te graag een oplossing willen zien in een relatie, in de liefde, maak je een grote kans dat je een hoop signalen niet ziet! Die signalen die jou informatie geven in de periode dat je iemand leert kennen. Die signalen negeren we zo ontzettend vaak, omdat we zo graag willen! Die signalen zijn er niet voor niets. Ze geven aan dat dingen niet kloppen, dat het karakter bijvoorbeeld niet betrouwbaar is. Die signalen, dat bekende onderbuikgevoel, dat een  ‘No Go!’ signaal afgeeft. Door daar niet naar te luisteren, wordt het weer geen succes story met een happy end, mede doordat je alles te snel romantiseert.

Wat te doen?

Het actieve zoeken loslaten. Je bent dan toch niet helemaal jezelf. Je hebt dan eerder een bord op je voorhoofd staan, waarop staat:  ‘HELP! Ik wil niet alleen zijn.’ En dat trekt alleen maar de niet serieuze partners aan en partners die daar misbruik van maken. Hou vertrouwen dat jouw partner ergens nog rondloopt maar dat zijn TomTom nog even kuren heeft. Je hebt er geen controle over. Neem gewoon in de tussentijd, tijd voor jezelf en doe leuke dingen. Door goed voor jezelf te zorgen, krijg je ook een prachtige krachtige uitstraling en straal je zelfvertrouwen uit. Zo trek je natuurlijk ook weer potentiële partners aan die ook goed in hun vel zitten.

Dus laat het los! Het komt vaak onverwachts. Op de tijd die rijp is voor jou, wat betreft als het gaat om ware liefde, zoals het bedoelt is! Je kunt processen niet versnellen als ze nodig zijn om te rijpen.

You are the great love of your live!

Hartegroet,

Bron

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll Up