Vaak is het een illusie waar we aan vasthouden!

Je wilt zo graag en je vecht maar door omdat je vaak ook uit angst, je niet wilt of kan loslaten. Vaak doordat het je nog veiligheid of een vertrouwd gevoel geeft zodat je in je comfort zone blijft zitten.

Maar wat, als het je niet meer voedt en als het je niet meer oplevert wat je ervan verwacht?
Dat je gedachten van het vasthouden jou volledig blokkeren zodat het ook niet kan groeien?
Wat gebeurt er dan met je, als je de lef hebt om het los te laten?

Want dat is de issue, 20 seconden lef hebben om je gedachten te laten varen en te vragen aan jezelf waar je angst zit!
Omdenken; wat gebeurt er of kan er gebeuren als ik loslaat? Doodeng natuurlijk die 20 seconden, maar daar ligt de start!

De start dat je jezelf openstelt en eerlijk naar de situatie gaat kijken.

  • Ga jij de uitdaging aan met jezelf?
  • Wat hou jij op dit moment vast?
  • Wat houdt jou tegen om er anders naar te kijken?
  • Als je eraan denkt, wat de issue is voor jou op dit moment, waar voel je de emotie in je lichaam?
  • Als je emotie voelt, waar zit dat dan? In je buik, je hart, je keel, je hoofd of voel je gehele spanning in je lichaam?

Als je dat voelt in je lichaam, is dat een sein dat je naar jezelf moet gaan luisteren. Je staat nu in het NU, je maakt bewust contact met jezelf. Je lichaam verteld jou, jouw waarheid. Aan wie jij je vasthoudt of aan welke situatie wat jou niet meer voedt en niet meer goed voor jou is. Je hebt je dus al die tijd vastgehouden aan een situatie of persoon, aan iets wat er niet meer is! Het heeft zijn functie gehad, het is zijn doel al voorbij. Het is tijd om een keuze te maken en om verder te gaan. Realiseer je dus, als dat het gegeven is, het jou NU niets meer oplevert. Dit hoofdstuk is klaar en het is tijd om verder te gaan.

Dat je lichaam tot jou spreekt is het teken dat het anders moet. Dat er verandering mag optreden om te groeien naar een hoger level van jouw ZIJN, jouw ik! Je bent er al klaar voor om de uitdaging aan te gaan, maar vaak is het de angst wat je tegenhoudt voor het onbekende.
Maar draai het nog eens een keer om!! Wat heb je te verliezen?! Ik kan je verklappen, je verliest NOOIT als je op dit punt bent beland! Je bevind je nu alleen maar in een WIN-situatie, omdat jezelf het tij gaat keren dat je het positieve weer naar je toetrekt en weer op gefocust bent op het geen wat jou goed doet!

Twijfel? Heb ik echt niets te verliezen in waar ik nu sta? Neen, omdat het je NU niet gelukkig maakt. Vaak ben je al zo uitgeput van de situatie, dat je de kracht uit het niets haalt en alleen door je geestdrift wordt gevoed om iets halsstarrig vast te houden.

Nog steeds bang voor je verlies? Realiseer je dan, dat je je verlies al hebt in deze. WAT?? Ja, je verlies heb je al, want het heeft je al tijden niet positief gevoed. Je bent daar alleen nog maar op gefocust. Je bent er zo op gefocust dat er geen ruimte voor andere dingen of om er anders naar te kijken, het heeft je gevangen genomen. Je bent je eigen stalker geworden van het vasthouden. Daar wordt je toch gek van? Geef je zelf een kans, de vrijheid, om te zijn wie je werkelijk bent. Creëer vrijheid in je geest, in je leven zodat je kan groeien en mag veranderen.

Je mag beslissingen nemen die jou goed doen! Je hoeft je aan niemand te verantwoorden dan alleen aan jezelf. Ja echt, alleen aan jezelf!
Want niemand kan jou gelukkig maken, je hebt zelf de regie in handen. Pak je kans. Heb 20 seconden lef en ga je eigen uitdaging aan!

Vaak is het een illusie waar we aan vasthouden. Vaak worden we belemmerd doordat we willen voldoen aan een ander. Door de maatschappij om je heen die zegt dat het zo hoort. Wees dus uniek, authentiek, jezelf ! Geef jezelf de vrijheid om te gaan voor je eigen geluk in wat jou energie geeft! Wat jou gelukkig maakt door je passie, je hart en ziel te volgen. Ook al wijkt dat af van de mensen om je heen. Als je angst kan loslaten en je vertrouwt op jezelf, zal je een groots bevrijding ervaren waardoor  jouw diepste verlangens en dromen weer gaan stromen. Dan weet je en dat voel je door je hele lichaam heen, dat jij weer je eigen pad bewandelt, jouw levensmissie volgt.

Pak je geluk, neem je regie in eigen handen. Het ligt al op je te wachten alleen is het aan jou om het op te pakken!!

Loslaten is jezelf bevrijden!

Wil jij jezelf een workshop cadeau doen om jezelf nieuwe kansen geven en om nieuwe mogelijkheden te creëren, zodat jij je weer vrij en gelukkig voelt. Maak dan een eerste vrijblijvende afspraak of boek een workshop.

Hartegroet,

© Esmeralda Hulsman 25/08/2014

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll Up