Serpentijn edelsteen.

Serpentijn is een sterk rustgevende steen en helpt bij chronische vermoeidheid en wanneer je uitgeput bent. De kalmerende werking van Serpentijn helpt goed bij nervositeit en wanneer je gestresst bent. Serpentijn geeft innerlijk rust en helpt om negatieve energie buiten te houden. Het heeft daarbij een sterk aardende werking en door deze bijzondere eigenschappen is het een heerlijke steen om bij je te dragen tijdens bijvoorbeeld meditaties of leg de steen onder je kussen voor een heerlijke nachtrust.

Serpentijn is een steen die zelfvertrouwen geeft en helpt je om je wat onafhankelijker op te stellen in het leven. Helpt negatieve energie en straling buiten houden. De steen werkt kalmerend bij nervositeit, spanningen en stress en zorgt voor innerlijke rust. Ook bij conflicten bevordert de steen evenwicht en stimuleert tot het sluiten van een compromis.

Het brengt het lichaam en geest in balans en heeft een sterkt reinigende en ontgiftende werking. Seksuele problemen veroorzaakt door gespannenheid worden verminderd. Spiritueel bevordert de steen spirituele vermogens en is zeer geschikt om een meditatie te ondersteunen. Fysiek brengt de steen ook evenwicht. Serpentijn werkt reinigend, ontgiftend, pijnstillend (met name bij spierpijn, menstruatiepijn en kiespijn) en ontkrampend. Het brengt de insulineproductie, het bloedsuikergehalte en het calcium- en magnesium gehalte in balans en remt overmatige verzuring. Hierdoor heeft het een positieve werking op diabetes and hypoglycemie. De steen heeft een positieve werking op problemen van de darmen, maag en nieren. Serpentijn goed bij huiduitslag.

Geschiedenis van de Serpentijn

Serpentijn werd meer dan 2000 miljoen jaar geleden gevormd en wordt beschouwd als een composiet.
Het is een verzameling van gesteenten die bestaat uit samengeklonterde afvalstukken van andere gesteenten.
In Zimbabwe vinden we serpentijn in het Great Dyke. Dit is een plateau dat zich uitstrekt over grote delen van Zimbabwe en zich praktisch aan de oppervlakte bevindt. Dit maakt het gemakkelijk om de stenen te delven.
Bijna iedere steen heeft een roestbruine schil. Dit wordt ook wel een verweringslaag of oxidatielaag genoemd en is vrij zacht en broos. De hardheid van serpentijn varieert van zeer zacht tot zeer hard.
Kleuren variëren van lichtgroen, groen, donkergroen, groen gevlamd, groen met donkere stippen, bruin gevlamd, bruin, paars, wit met groene lijnen.

Globaal kunnen we een indeling maken in volgende soorten:

Groene en bruine serpentijn: Tamelijk zacht

Zwarte serpentijn: Zeer donker groen en middelmatig hard.

Fruitserpentijn: Harder dan zwarte serpentijn en te vinden in donkergroene tot bruine gevlamde kleur.

Spirituele werking

Serpentijn brengt je fysiek in evenwicht. Hij is een aardende edelsteen die helpt bij meditaties en spirituele verkenningen. Ook brengt hij de gebruiker in contact met het hart en brengt op die wijze inzicht in het spirituele wezen. Hij vermindert agressie en helpt tegen nervositeit. Serpentijn reinigt de chakra’s, stimuleert het kruinchakra en helpt je de spirituele basis van het leven te begrijpen. De steen opent nieuwe wegen waarlangs de kundalini-energie kan opstijgenDe groene kleur suggereert de band met het middelste chakra (hart) al terwijl de steen een sterk aardend karakter heeft die tegelijk helpt bij meditaties, spirituele verkenningen en occulte vermogens aan de dag brengt. Serpentijn brengt de gebruiker in contact met het hart en brengt op die wijze inzicht in het spirituele wezen.

Heel lichtgroene Serpentijn wordt ook wel ‘infinite stone’  genoemd. Deze steen maakt contact met engelen en staat te boek als een zeer gevoelige variant. De steen maakt connectie met het verleden, heden en de toekomst en integreert dat in het eigen zijn. Doordat de steen vergeving en empathie naar het eigen zijn stimuleert is het de ideale steen om naar eigen (vorige) levens te kijken. De steen kan genezing brengen in vorige levens die nog niet heeft plaats gevonden.

Zwarte Serpentijn is eigenlijk heel donker groen en heeft de kracht om alle negativiteit die zich uit vorige levens en het huidige in het hart chakra heeft opgeslagen te verwijderen. Het kent dezelfde eigenschappen als gewone Serpentijn maar reageert krachtiger op blokkades.

Verzorging
Serpentijn kan beter niet te veel blootgesteld worden aan water.

Chakra

1e chakra (manifestatie, basis), 4e chakra (hart, liefde & liefhebben), 7e chakra (overgave & geloof, kruin). Ook is Serpentijn heel goed om op meridiaanpunten te plaatsen om geblokkeerde energieën vrij te maken en de gezonde, natuurlijke stroom te herstellen.

Meditatie:

Serpentijn bevat vaak magnetiet wat de steen geneeskrachtig maakt en die in verbinding staat met toekomstige verschuivingen en veranderingen in Moeder aarde. Tijdens meditatie met de steen kun je in contact komen met de geest en het hart van de natuur, dus heel geschikt voor aarde-healers en magiërs die helpen bij het transformatieproces van onze aarde. Ook helpt hij je de spirituele basis van het leven te begrijpen. Serpentijn is ook een zeer krachtige steen om de kundalini- energie te activeren. Deze ‘slangenkracht’ die zich in je basischakra bevindt kan na ontwaken gaan klimmen. Je kunt dan heldere, spirituele ervaringen krijgen. Hij activeert de chakra’s op zijn weg naar het kruinchakra. Het ultieme opklimmen zorgt voor ‘verlichting’. Mediteer met de steen of leg hem op chakra’s.

Kleur

Serpentijn kan lichtgroen tot donkergroen van kleur zijn. Variëteiten zijn Atlantisiet, Cheetah en Zilveroog. De edelsteen is veel voorkomend en soms verkocht als Jade.   In China erg geliefd. Atlantisiet is een combinatie van serpentijn met stichtiet. Serpentijn wordt soms verkocht onder de naam New Jade, als jade imitatie. Zoals DNA het leven op Aarde codeert, zo draagt Serpentijn de matrix van de evolutie van de aarde zelf in zich.

Sterrenbeeld

Waterman, Maagd, Vissen en Weegschaal

Chemische eigenschappen

Samenstelling: H4Mg3Si2O9,

hardheid: 2,5-5,5

dichtheid: 2,5-2,6.

Vindplaatsen

Zimbabwe, Canada, Rusland, Engeland, Noorwegen, Verenigde Staten, Italië, Peru.

 

 

 

 

 

 

 

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll Up