Het was voor Esmeralda kantje boord

HAARLEM – Na een ernstig auto-ongeluk in april 2009 kreeg Esmeralda Hulsman problemen met haar spraak. Ook herkende zij geen woorden meer en had dagelijks migraineaanvallen. De Haarlemse raakte er steeds meer van overtuigd dat het de gevolgen van het ongeluk waren. Na elf maanden smeken kreeg ze ter geruststelling een mri van haar hoofd. Een aneurysma bleek de boosdoener.
Door Patricia Jimmink

‘Ongeluk oorzaak aneurysma’

,,De klachten begonnen vrijwel meteen na het ongeluk. Ik wist heel zeker dat er iets niet goed zat in mijn hoofd. Ik verdroeg geen geluid, lag alleen maar in het donker met migraine, kon mijn stem niet meer verheffen, zelfs kleine huishoudelijke handelingen lukten mij nog nauwelijks. Maar ik werd niet gehoord door de deskundigen. Ik probeerde me thuis goed te houden voor mijn vier kinderen, maar ik kon niet meer.”

,,De tranen schieten me nog steeds in de ogen als ik aan die tijd terugdenk.
Uiteindelijk heb ik bij de huisarts een verwijzing naar de neuroloog afgedwongen. Ik had mijn klachten opgeschreven, maar die werden meteen terzijde geschoven. De intake werd door een arts in opleiding gedaan en bij de testen raakte ik in paniek toen ik precies daar waar de pijn niet te harden werd aangeraakt. Later kwam de professor bij me zitten, die keek me indringend aan. Hij vroeg: ‘U bent gescheiden? U heeft kinderen? Vier?’ Het zat allemaal tussen mijn oren, ze zagen me als een zwak huismoedertje.”

Verbijsterd

,,Ik was verbijsterd. Maar ik bleef bij mijn hulpvraag. Uiteindelijk kreeg ik ter
geruststelling een mri van mijn hoofd.’We hebben een aneurysma (een uitstulping in de wand van een slagader) gevonden’, luidde de uitslag. Een toevalstreffer volgens de behandelend arts en kon ik er bovendien oud mee worden. Toen heb ik mijn hakken in het zand gezet, ik wilde er zo snel mogelijk vanaf.”

,,Ik leefde als een bejaarde en wist zo zeker dat dat aneurysma de bron van alle
beperkingen was. Binnen een week lag ik op de operatietafel. De dagen vooraf heb ik van alles geregeld, waaronder mijn begrafenis. Ik was er niet gerust op. De operatie heeft acht uur geduurd. Het was kantje boord, want het aneurysma stond op springen.”

,,Een paar dagen na de operatie voelde mijn hoofd al veel beter. Na een week of tien heb ik een brief naar de professor geschreven. Ik wilde het snappen en vroeg om een verklaring. Hij heeft nooit gereageerd. Mijn toekomst? Ja die heb ik weer. Maar ik moet nog dagelijks trainen. De vanzelfsprekendheid om alles te kunnen doen, is voorbij. Ik weet nog steeds heel zeker dat het ongeluk de oorzaak was van het aneurysma. Het verdriet dat ik niet serieus werd genomen is nog tastbaar. Ik schrijf er nu een boek over. Daarna wil ik het achter me laten.”

Bron: Noord Hollands Dagblad

Free a Girl

 

Zes uur verder, nog zes uur te gaan!! Op de helft!! Drie pauzes van 5 minuten en nu een bakje rijst. Het is fris, ook al zit ik binnen, ben ik blij dat ik een plaid om me heen heb. Geen strandweer, dus ook weinig mensen die langskomen, heel stil dus hier. Het team van ‘Beach Club Vroeger’ zorgt voor mijn ‘voedertijd’ – aanvoer voor water – en een babbeltje en dat maakt het ook gezellig, want verder zit ik alleen vandaag hier voor deze actie Free a Girl.

Zes uur in een hokje, wat doet dat met je naast deze luxe problemen die ik nu ervaar van kou, trek, en een inkakmomentje. Eerlijk gezegd, ondanks dat ik nu zes uur opgesloten zit, kan ik het me niet voorstellen wat die meisjes ervaren. Dit is een luxe! Die 5 minuten pauze, loop ik naar buiten in volledig vrijheid, het strand op, geniet ik 4 minuten van de zee en keer ik weer terug. Toch dit minuscule contrast, van in en uit je hokje roept na zes uur een emotie op dat ik dát verschil ervaar, bewust van ben, mijn vrijheid!

Hoe ongekend groots is vrijheid! Voor ons iets vanzelfsprekend, daar staan wij niet dagelijks bij stil net zo min dat wij het normaal vinden dat er water uit de kraan komt.

Moet je voorstellen; opgesloten in een ruimte, weggekropen in een hoekje om nog
ergens wat houvast aan te hebben, in je jonge prille leven. Weinig tot geen kleding, geen speelgoed, niets wat je eigen is….eenzaam en angst. Je mist je ouders, je zusjes en broertjes en andere dierbaren. Je bent volledig uit je eigen habitat gesleurd. Je voelt je niet veilig, want immers de mensen die jou omringen zien jou als een stuk vuil, een hoertje waar ze aan verdienen, je bent business! Je bent nog zo jong dat je nog geeneens weet wat sex is. Dan ben je ontvoerd, gedrogeerd door handelaars en verkocht aan je pooier. Dan ben je volledig in shock, in the middle of nowhere, waar je niet meer wegkomt, opgesloten. Een plek waar je niemand kent, en dus ook geen hulp kan zoeken of wel je familie inlichten.

Dan begint de hel van de nachtmerrie pas echt, maar een nachtmerrie die niet meer ophoudt, waar je niet uit kan ontwaken! Je wordt van ieder geluid wakker, de angst, onveiligheid en aan het overleven…..je weet nog niet wat jou te wachten staat. Maar dat wordt al snel duidelijk en daar kan je met je puurheid van je zijn, in je nog jonge leven gewoon nog niet bevatten.

De groots contrast van twee werelden die in niets overeenkomen moet je zien te overleven. Dat er vreemde mannen voor je staan, te onderhandelen…en dat je verkocht bent voor een moment van seksuele wellust van een medemisdadiger, die misbruik van je maakt…..pure verkrachting…keer op keer, meerdere keren per dag, dag in dag uit! Je jeugd is voorbij…je dromen worden, die je misschien had, bij elke verkrachting ook keer op keer kapot gemaakt….tot het misschien wel helemaal uit je gestoten wordt… Totdat het je helemaal verdoofd en je je oude leven vergeet. Dat je vergeet dat je eigenlijk nog maar een kind bent, dat hoort te spelen met poppen of op straat, onbevangen met je vriendjes.

Wij kunnen ons hier dat niet voorstellen! Help mee met mij om deze actie, om meer meisjes uit de gedwongen prostitutie te halen. Free a Girl!! Met elkaar kunnen wij een groots verschil maken in hun leven, een toekomst geven en vooral in vrijheid en veiligheid!

Je kan mee bieden op de veilingitems of gewoon doneren mag ook, kan ook anoniem. Klik hier!

Translate »
Scroll Up