dōTERRA is Latijns voor ‘Gift van de Aarde’ en is wereldmarktleider in etherische oliën. De intentie van het bedrijf is om essentiële oliën aan te bieden die zo natuurlijk en krachtig zijn als nooit eerder bestond.

Waarom ik DōTerra gebruik? Het verschil tussen de olie van DōTerra en de andere oliën zit hem in de kwaliteit en zuiverheid. Pas nadat  je de olie van DōTerra zelf hebt geroken of gevoeld, weet je hoe puur en mooi ze werkelijk zijn. Ik veel oliën uitgeprobeerd, maar zelfs de olie van de meest bekende merken zijn niet 100% zuiver en biologisch geteeld en dit merk je direct. Ze zijn zeker niet zo zuinig in het gebruik. De olie van DōTerra voelt bovendien niet vettig aan maar vloeit als water, wat niet alleen prettiger aanvoelt op de huid, maar ook de diffuser blijft hierdoor langer schoon.

Door mijn eigen enthousiasme ben ik het dan ook zelf gaan verkopen. Zeker nu het gebruik van essentiële olie voor meer mensen interessant wordt, raad ik iedereen aan om zich te verdiepen in de toepassingsmogelijkheden en de kwaliteit van essentiële olie ten behoeve van de gezondheid. Waarom zou je niet het beste uit een product halen, als de mogelijkheden aanwezig zijn, maar de keus hiervoor ligt natuurlijk bij iedereen zelf.

Klinisch getest en 100% puur natuurlijk

DōTerra gebruikt klinische en medicinale benaderingen in de toepassing van de olie, voor ziekten en uiteenlopende lichamelijk klachten en aandoeningen. Lees meer hierover bij: Therapeutisch gebruik. Het doelbereik is enorm uitgebreid en de resultaten zijn ronduit wonderlijk te noemen. Nu mensen de keerzijde van synthetische medicatie gaan ervaren, komt er wereldwijd weer aandacht voor de oude natuurlijke geneeswijzen en Aromatherapie. Daarnaast heeft DōTerra ‘gezonde’ afspraken gemaakt over de teelt van planten en kruiden met boeren over de hele wereld. DōTerra als ‘bewust’ bedrijf zet zich in voor goede doelen.

De oliën van DōTerra worden gelabeld in drie categorieën: aroma verdamping, uitwendig gebruik en inwendig gebruik. Wat het gebruik voor inname betreft is DōTerra écht uniek. Door de klinische benadering en uitgebreide testing kunnen bepaalde oliën worden gebruikt in het eten waaronder basilicum, en als mondspoeling zoals pepermunt. Er is zelfs een kookboek met recepten op de markt gebracht.

DōTerra voor welzijn, gezondheid, cosmetica, eten en koken, huis en leven

DōTerra heeft ook kant en klare producten waar de zuivere oliën in zijn verwerkt, zoals voedingssupplementen, afslankproducten, tandpasta, cosmetica en huishoudelijke producten. De oliën en de toepassingen zijn volkomen veilig mits de gebruiksaanwijzing wordt gevolgd, maar dit geldt in het algemeen voor essentiële olie. Er zijn nu eenmaal veel pseudo-essentiële oliën op de markt. Een paar druppeltjes citroenolie in warm water is een prachtige vervanger voor een chemisch reinigingsmiddel, en gelijktijdig zijn de geneeskrachtige bestanddelen werkzaam in het menselijk (en dierlijk) systeem. Een paar druppeltjes lavendelolie in water is ideaal voor de behandeling van een houten vloer en de olie geeft een rustige sfeer in huis. Door deze toepassingen werken we niet alleen aan onze gezondheid maar ook aan een duurzaam gezonde Aarde.

Essentiële olie is aromatisch, en dat maakt het zo fijn om ze te gebruiken. Essentiële olie wordt tegenwoordig meer en meer toegepast in allerlei producten, al is de prijs-kwaliteit verhouding niet altijd in balans. Toevoeging van essentiële olie in een product wil nog niet zeggen dat ze álle bestanddelen hebben toegevoegd. Meestal wordt er een deel van gebruikt of minderwaardige afvalproducten. Er is geen sprake meer van essentiële olie als de essentie uit de olie is gehaald. Lavendelolie bijvoorbeeld, heeft meer dan 200 bestanddelen wat een breed spectrum aan geneeskracht geeft, maar ook 1 van die 200 bestanddelen draagt de geur van lavendel.

Het scheiden van de oliebestanddelen is een chemisch proces en voor een goed eindproduct worden vaak chemische bestanddelen toegevoegd. Chemische toevoegingen zijn sowieso ongezond. Het opsplitsen van olie leidt tot een goedkoper product, wat interessanter is voor fabrikanten. In reclames wordt er voorgedaan dat er ‘essentiële olie’ is toegevoegd aan een product. Niets is minder waar en uiteindelijk hebben we toch te maken met een consumptiemarkt. Algemeen bekend zijn de wasverzachters of cosmetische artikelen mét toegevoegde essentiële olie, maar veelal is het een verkoopstunt en blijft het een chemisch product. Gaat u echter voor de gezondheid van u én van uw kinderen, dan is het goed om hierop attent te zijn. Een fijne geur alleen heeft geen positieve invloed op lichaam en geest, al doen de verkooppraatjes anders beloven.
Essentiële oliën kunnen op heel veel verschillende manieren gebruikt worden, gedurende de dag. Zuiver essentiële oliën met therapeutische graad ® zijn veilig om te gebruiken en uitvoerig getest. Een groot deel van het assortiment kan zelfs inwendig worden toegepast en is te gebruiken om smaak of pit toe te voegen aan je favoriete maaltijd of wanneer verse kruiden niet beschikbaar zijn. Let wel op dat essentiële oliën extreem geconcentreerd zijn. Meestal is 1 druppel al voldoende om toe te voegen aan het gerecht. Voeg de olie pas toe aan het einde van de kooktijd om verdamping te voorkomen.

Voor beter slapen en uitrusten en opstaan met nieuwe energie

Essentiële oliën zijn ideaal voor het kalmeren van geest en lichaam, na een dag vol stress. In tegenstelling tot synthetische slaapmiddelen, hebben essentiële oliën geen bijwerkingen. Een natuurlijke oplossing om tot rust te komen of je dag te beginnen met een frisse energie:

Verzachtende oliën: Lavendel, Serenity, Ylang Ylang, Scharlei, Wild Orange, Citrus Bliss, Vetiver, Geranium, Melissa, Sandelhout, Bergamot, Roos.

Tips voor ontspanning/slapen:                                                                                                                                                                                                                                                     

 Verdamp de oliën om je kalm en ontspannen te voelen, voordat je gaat slapen.

Doe 1 of 2 druppels olie op je kussen of nachthemd.
Maak een verzachtende spray door 5-6 druppels olie te mengen met 30ml water in een sprayflacon. Spray dit over het beddengoed en op de slaapkamer.
Meng 1-3 druppels olie met badzout en voeg dit toe aan het warme badwater voor een ontspannend bad.
Verkwikkende oliën: Pepermunt, Eucalyptus, White Fir, Lemon, Basil, Wintergreen, Tijm.

Stimulerende en verkwikkende tips:

Verdamp of verstuif ‘s morgens een verkwikkende olie.
Ochtenddrank: Voeg een paar druppels Pepermunt, Lemon of Wild Orange aan water of aan een verse fruit/groentedrank toe.
Vermeng een paar druppels van een verkwikkende olie toe aan je bad- of douchegel voor een verkwikkende ochtenddouche.

Tips voor bad of douche

Voeg 3-6 druppels olie toe aan het badwater terwijl het bad volloopt. Zodra het water gekalmeerd is zullen de oliën zich scheiden. De huid zal de oliën snel uit de bovenkant van het water opnemen. Sommige mensen merken dat ze niet meer dan 6 druppels olie kunnen verdragen. Het is dan beter om de olie eerst toe te voegen aan een natuurlijke bad- of douchegel of aan (dode) zeezout. Blijf ongeveer 15 minuten in het bad.
Voeg 1-5 druppels olie toe aan 2 eetlepels basisolie of de gefractioneerde kokosolie voor een heerlijke badolie, wanneer je een droge huid hebt.
Meng 3-10 druppels olie met een halve kop Dode Zeezout. Deze combinatie is erg heilzaam bij eczeem of psoriasis.
Voeg 3-6 druppels olie toe aan je douchegel op een washandje en gebruik om het lichaam te wassen.
Maak een lichaamsspray met 10 druppels olie en gedestilleerd water. Schud goed en spray over het lichaam na een bad of douche.
Voeg 1-3 druppels olie toe aan een voetenbad. Laat de voeten 5-10 minuten weken en adem het aroma in.
*Persoonlijke verzorging en welzijn

Verzachten van de spieren: masseer essentiële oliën zoals AromaTouch, Marjolein, White Fir, Deep Blue of Eucalyptus op de spieren en gewrichten om vermoeide spieren en gewrichten te verzachten en ontspannen. Vermeng de olie met een basisolie, zodat je de olie makkelijker over een groot gebied kunt verdelen.
Yoga en meditatie: Verdamp oliën zoals Sandelhout of Frankincense (wierook) voor een betere concentratie en ademhaling.
Huiselijke atmosfeer: Creëer de juiste atmosfeer in huis. Experimenteer met de oliën om te kijken welke sfeer ze tot stand brengen. Enkele ideeën: Om kinderen tot rust te laten komen of te ontstressen van een lange dag kun je de ontspannende oliën verdampen of verstuiven. Voor een frisse en uitnodigende sfeer zijn citrusgeuren erg geschikt.
School en kantoor: Het gedeelte van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het interpreteren van aroma’s staat nauw in verbinding met het gedeelte van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het lange termijn geheugen en emoties. Onderzoek heeft aangetoond dat essentiële oliën zoals rozemarijn en pepermunt het vermogen hebben om het geheugen en de oplettendheid te verbeteren. Verdamp een Rozemarijn, Pepermunt, Citroen of Wierook, terwijl je aan het studeren bent en inhaleer vervolgens dezelfde geur wanneer je de informatie wilt herinneren.
Heb je hoofdpijn, wrijf dan een paar druppels Rozemarijn, Pepermunt of Lavendel etherische olie op de achterkant van je nek of de slapen. Ook de Paste Tense roller is erg geschikt bij plotselinge hoofdpijn.

Tips voor gebruik in het huishouden: veel essentiële oliën hebben aangetoond het vermogen te hebben om verschillende soorten bacteriën, gisten en zelf virussen te remmen of te doden. Deze ontsmettende eigenschappen zorgen ervoor, dat ze een natuurlijk alternatief zijn voor agressieve chemicaliën, die in veel commerciële schoonmaakmiddelen worden gebruikt. Essentiële oliën kunnen ook fungeren als natuurlijke geurverdelger, zonder kunstmatige aroma’s, die in veel producten worden gebruikt.

Ontsmettende oliën:

On Guard, Lemon, Purify, Melaleuca (tea tree), Lime, Cinnamon (kaneel), Tijm en Pepermunt.                                                                                                                                                                                               

Ontgeurende oliën:

Purify, Pepermunt, Clary Sage (scharlei), Melaleuca, Lavendel, Geranium en Eucalyptus.

Maak een ontsmettende spray door 5-6 druppels olie te mengen met 30ml water in een sprayflacon. Schud voor gebruik en spray op keukenblok, snijplanken, in de oven, koelkast, vuilnisbak enz.
Doe 1-2 druppels Lemon of een andere ontsmettende olie op een vochtige doek en gebruik deze om keukenbladen of tafels af te nemen.
Doe 3-5 druppels van een ontgeurende olie in 1 eetlepel bakpoeder en doe dit in de vuilnisbak.
Doe een paar druppels Lemon bij het afwaswater voor een sprankelend servies en een keuken die heerlijk ruikt. Je kunt de olie ook in de vaatwasser doen.
Maak een anti-schimmelspray: Meng 5 druppels Lemon met 5 druppel White Fir en 60ml water in een sprayflacon en spray dit in schimmel gevoelige ruimtes, zoals de badkamer.
Meng 1-2 druppels Lemon met 1 eetlepel azijn en 30ml water in een sprayflacon. Schud goed en spuit hier je spiegels mee in. Gebruik een droge doek om af te nemen.
Een paar druppels van een ontsmettende olie in het waswater zullen helpen om bacteriën en ziektekiemen in kleding te doden.
Doe je favoriete olie op een vochtige doek en doe deze in de droger, bij je wasgoed. Je kleding zal heerlijk ruiken, zonder kunstmatige parfums of aroma’s.
Voeg een paar druppels olie toe aan het water in je strijkijzer.
Doe een watje met olie in een houten, glazen of stenen doosje met gaatjes en zet dit in je kledingkast. Je kleding blijft heerlijk ruiken.
Meng een kopje bakzout met 20-5- druppels Malaleuca, Lemon of Purify in een glazen pot. Doe de pot dicht, schud en laat het mengsel een nacht staan. Strooi het mengsel over het tapijt, laat 15 minuten inwerken en stofzuig daarna het tapijt. Deze methode kun je ook toe passen op matrassen.
Afweren van insecten: Doe 10-15 druppels TerraShield in 30ml water in een sprayflacon en vernevel over de blootgestelde huid en kleding. Je kunt de olie ook vermengen met de gefractioneerde kokosolie en direct op de huid aanbrengen. Verdamp de insectenwerende olie in de ruimte. Smeer de randen van je kozijnen in met Lavendelolie. Insecten zullen minder snel naar binnen komen.
Doe een paar druppels olie in de stofzuigerzak. Terwijl je aan het stofzuigen bent, wordt de lucht gezuiverd en een heerlijk frisse geur verspreid.
De mogelijkheden van de toepassingen zijn eigenlijk eindeloos. Experimenteer en wees creatief!

Essentiële oliën worden door het lichaam opgenomen via inhalering, de huid of de slokdarm en verlaten het lichaam weer door de huid, de urine of de ontlasting.

Hier vind je oliën van dōTERRA die voldoen aan de zeer strenge eisen om oliën ook op therapeutische wijze in te mogen zetten. Een behoorlijk aantal prachtige en krachtige oliën die je versteld zullen doen staan van de kracht van 1 druppel!

Iedere olie heeft specifieke eigenschappen die zich richten op een of meerdere organen en/of aandoeningen. Het gaat hierbij om een selectief proces, waarbij uitsluitend schadelijke bacteriën worden uitgeschakeld, terwijl de onschadelijke ongemoeid blijven.

Dit kan door middel van:

Topisch = aanbrengen op het lichaam. Dit kan direct of gemengd met een vette plantenolie zoals kokosolie.

Aromatisch = een aantal druppels in de diffuser, op een aromasteen of zo uit het flesje opsnuiven

Inwendig = druppel innemen in de mond of gemengd met water

Je kunt hier een aantal enkele oliën vinden, maar er zijn er nog veel meer!

Heb je interesse in een olie, maar staat deze er niet bij, neem dan contact op, zodat ik deze voor je kan bestellen. Heb je vragen over bepaalde klachten en wil je niet wachten op een workshop, neem dan eveneens contact op, dan help ik je graag verder!

Translate »
Scroll Up