video play

Event ‘The Power of the Heart’ .

Wat een prachtige dag vorige week bij het event’ The Power of the Heart’

Ik schrijf al jaren naar jullie en zeg ik tegen mijn dierbaren ‘volg je hart. Je hart weet wat je wilt. Zolang je hart klopt dan klopt het. Ik heb het ook vaak over je inner-kompas.

We hebben een hart, so what, een vanzelfsprekend iets waardoor we er te weinig bij stil staan maar door de natuur gegeven wat ons leidt door onze oer emoties van leven en overleven.

Het hart, hart van het centrum ( van bos, stad en dorp, ….) waar we het dynamische kern bevindt, ‘the place to be’, daar waar alles gebeurt! Maar zo ook in jou! Het centrum waar de antwoorden liggen, wat leidt naar jouw pad! Nu zul je misschien denken Esmeralda, je laat nu wel heel erg je hart spreken dat je nu wel heel zweverig gaat overkomen.

Het is gewoon heel simpel! Ook jij weet dat als je je hart openstelt, je openstaat voor nieuwe ervaringen en als je je openstelt voor liefde, dat het gaat stomen.

Dat je hart jubelt, als het zich gelukkig voelt. Dat je hormonen zelfs andere waardes krijgen en nog meer gelukshormoontjes aanmaakt. Als je dingen doet die voor jou goed voelt, dat je passie stroomt, je energie krijgt, dat je weet dat je op je juist pad begeeft en weer inspiratie geeft en daardoor de overtuiging geeft dat het zo werkt.

‘Jouw hart wordt geraakt’, een dagelijks uitdrukking, die we horen van mensen die via hun hart leven en niet via het denken! Nog zo’n leuke gezegde:’ doe wat je hart ingeeft’. Een oeroude van de natuur meegekregen instinct wat ons laat doen wat we moeten doen, ZIJN!! Je verbindt altijd met je hart! Je hart verteld, wat goed voelt of niet. Ook al zeggen we, omdat de reactie zich ook wel verplaats door ons denken, als we zeggen ‘het voelt niet goed’, ‘ het is mijn onder buikgevoel’ gelukkig is dat wat je hart aangeef en de seinen geeft in waar jij wel naar luistert.

Het hart, de motor in waar alles omdraait, Liefde, de liefde voor jezelf! Jouw authenticiteit die synchroniseert, een klik maakt met alles om jou heen. Een taal die we allemaal begrijpen maar door ons denken vaak vergeten om naar te luisteren!

De wereld om ons heen verhard. We denken en leven economisch en materialistisch. We laten het vaak door het ego sturen in macht en geld, maar als je hart niet gelukkig is, heeft dat alles geen waarde. Alles wat je nodig hebt, ook om de regie te krijgen over je leven is te luisteren naar je hart.

De meeste boeken en liedjes zijn geschreven over de liefde, verliefdheden en de gebroken liefdes, dat wat het hart raakt . Universeel, in alle culturen en religie, is liefde, de hart, de kern, het centrum wat ons bindt en verbindt. Als we er vaker naar zouden luisteren, niet alleen naar onszelf maar ook in compassie naar een ander, zouden we vanuit onszelf de wereld er heel anders laten uitzien!

Je hart, jij leeft als je openstaat en het laat stromen als je haar bevrijdt van wrok, haat en agressie. Je groeit door je te verbinden met de ander inclusief de angst daarin om gekwetst of teleurgesteld te worden. Inclusief de pijn die het kan geven maar realiseer je dan, dat het je hart sterker maakt en jou laat groeien op het pad wat voor jou KLOPT! De lokroep van het leven, dat wat je doet wat passie geeft en jouw unieke ZIJN, jouw skills doen ontwikkelen in wat jou gelukkig maakt!

Het hart is de bron van de waarheid, niets is zo zuiver voor jou als leidraad in je leven die jou de weg wijst, de antwoorden heeft en geeft door alleen maar ernaar te luisteren! We lopen juist vast in ons leven als we niet naar ons hart luisteren 😉

Een aanrader deze film, die naar zijn hart ( wilt) luisteren, waardoor je de regen aan cadeautjes van het leven (h)erkent en openstaat om ze te ontvangen. Gisteren regende het….van deze mooie liefdevolle cadeautjes. Naast de prachtige film, en boek (wat ik dit weekend ga lezen) van Baptist de Pape, waren er bijzonder mooie ontmoetingen met mensen en hartverwarmende gesprekken waarin we ons hart, de passie van ons ZIJN deelden.

The Power Of The Heart, een film wat je moet zien met prachtig bijzondere interviews erin die vertellen wat de kracht kracht van je hart is en hun eigen levenservaringen, waardoor het jou veel inspiratie geeft!

Hartegroet,

“Luister naar je hart, want dat klopt altijd”.

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll Up