Be your own ‘happy-pil’!

Ben jij een ‘happy-pil’ voor een ander?

Men vlucht steeds meer van hetgeen waar ze zich in bevinden als het hen niet brengt in wat zij hopen en verwachten. Zelfreflectie vindt men eerder onnodig dan noodzaak om eerst eens te rade te gaan bij hunzelf om te kijken wat hun innerlijke bron hen verteld. Door te luisteren naar hun hart, waarom bepaalde issues in hun leven zich blijven herhalen.

Zo creëert men steeds meer een opeenstapeling van onafgemaakte zaken en relaties omdat het op dat moment niet de vruchten geeft waar zij zo naar verlangen. Doordat men vlucht creëert, groeit men in oppervlakkigheid omdat de diepgang wordt vermeden in zelfontwikkeling. Wat resulteert dat je slordig met jezelf omgaat in wat jou écht zal voeden maar ook dat je slordig omgaat met anderen.

Zolang men zichzelf ontkent in wat er diep van binnen afspeelt en niet kijkt naar de rode draad van herhalende ontstane situaties zal men het ook nooit krijgen in waar ze naar verlangen. Zolang je niet werkt aan je eigen optimale leefcomfort in wat jou innerlijke rust, geluk en balans geeft, zal alles een vluchtig karakter blijven behouden en uit korte duur bestaan! Je kan pas groeien en de vruchten plukken in geluk en succes als je alles in wat je zoekt jezelf kan geven en ook in jou zelf zit!

Men zoekt dat veelal buiten zichzelf, bij een ander. De ander is dan niet meer dan een tijdelijke ‘happy-pil’. Een nieuw fris contact werkt als een ‘happy-pil’. Men voelt zich weer happy, hebben energie en de happy-hormoontjes fladderen vrolijk als verliefde vlinders rond. Deze ‘happy-pils’ zijn een grote illusie doordat het niet innerlijk aanwezig is maar gevoed wordt buiten hunzelf, de ander. Daardoor zal die (ver)heerlijke beleving na een aantal weken/maanden snel uitgeblust raken doordat de beleving van de WoW-feeling, in wat men eerst zo ervaart, hormonaal uitgewerkt raakt. Men heeft de illusie van dat moment niet door en denken dat de nieuwe situatie of relatie het ‘nu’ helemaal is.

Een relatie, wat een input heeft van één iemand, kan nooit een wisselwerking geven waar de ander naar zoekt als diegene het zelf niet is en/of kan geven! Als de ‘happy-pil’ is uitgewerkt hoppen ze weer verder naar de volgende. Het gras lijkt altijd groener bij de volgende ‘ander’….totdat het daar ook weer weggemaaid is doordat het niet gevoed kan worden door beide partijen. De één voedt en geeft vanuit het hart omdat het innerlijk aanwezig is en de ander slurpt dat alleen maar op totdat het geen bevrediging meer geeft. Zo volgen er vele oppervlakkige contacten. Gaan ze slordig met mensen om die wel in hun geïnvesteerd hebben en door hun oppervlakkig karakter/gedrag realiseren ze niet hoe waardevol de ander was en wat hun gegeven is. Omdat ze zelf hun eigen-waarde niet hebben gevoed in liefde en geluk kunnen ze dat ook niet (h)erkennen bij de ander.

Men die niet in balans zijn met hunzelf, zullen dat ook niet vinden bij een ander al dan niet alleen maar tijdelijk. Dat is wel wat men hoopt en denkt door de ‘happy-pil’ effect.

Relaties in welke vorm dan ook, horen betekenisvol te zijn zodra je ze aangaat. We hebben relaties nodig die ons voeden en ondersteunen waarin beide gedijen. Dat kan alleen maar als beide weten wat men nodig heeft. Dat beide kunnen delen en geven in liefde en niet afhankelijk zijn in wat de ander geeft en ook dat zichzelf weten te geven. Zo blijft de energie, passie en liefde stromen zodat het een langdurig relatie kan zijn. Een goede relatie geeft elkaar ook ruimte voor innerlijke ontwikkeling. Door elkaar te steunen, inspireren en motiveren waardoor de relatie zelf ook blijft ontwikkelen. Dat maakt de relatie niet alleen krachtig, maar óók bijzonder mooi en blijft liefde en geluk groeien!

Heb je te maken met zulke gelukszoekers, hopppers, shoppers en lifters die jou alleen maar leegzuigen in de aandacht, tijd en liefde, [of in geld maar dat noemen we golddiggers, daar heb geen last meer van ;)] laat het hun proces van de zoektocht zijn. Want je zal nooit genoeg zijn voor ze en het blijven onbevredigende relaties omdat ze niet Yin Yang zijn.

Be your own ‘happy-pil’ !

Hartegroet,

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll Up