MUST READ

3 vragen aan Esmeralda Hulsman

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Esmeralda Hulsman. Ik ben Life Coach en trotse moeder van vier bijzondere en prachtige kinderen waarvan drie zoons al uit huis zijn en nog een dochter gezellig thuiswonend. Twintig jaar geleden was ik, na de opleiding afgerond te hebben, creatief therapeut. Daarvoor had ik meerdere banen en studies gehad en dat kristalliseerde zich toen naar dat beroep. Daar kwam ik thuis. Het begeleiden van mensen in hun proces en er zo aan bij te dragen dat men weer evenwichtig en energiek, maar vooral gelukkig in het leven stond, gaf mij veel energie. Op het moment dat mijn persoonlijke leven meer aandacht vroeg dan de maatschappij van mij verwachtte, heb ik na een scheiding als alleenstaande moeder gezorgd voor mijn vier kinderen. In de tussentijd heb ik niet stil gezeten en ik bleef doorstuderen. Daarnaast ben ik ook mensen blijven helpen met mijn kennis en opgedane levenservaring. Kennis is een ding, maar om zelf het leven ervaren te hebben en daaruit leringen gehaald te hebben, heeft mij een schat aan hulpmiddelen gegeven om mensen te kunnen helpen. Na een zwaar auto ongeluk en hersenoperatie ondergaan te hebben, volgde een aantal jaren van revalidatie. Een tijd waarin ik heel goed naar mezelf moest luisteren. In die jaren werd ik nog meer bewust van het leven. Waaronder het erkennen van de vele emoties en fases waar ik doorheen moest. Door naar mijn hart te luisteren voelde ik mijn kracht toenemen en vooral mijn energie als ik met mensen en hun hulpvraag bezig was. Toen ik weer begon met schrijven voelde ik me helemaal weer senang. Doordat ik niet meer alles kon wat voorheen voor mij vanzelfsprekend was, was mijn focus op wat ik wel kon. De grap is dat heel veel dingen die vroeger ‘moesten’ van je lijstje gaan. Je kunt je leven zoveel meer vereenvoudigen en puur aandacht geven in wat echt moet. Dat geeft een bevrijding en ik ervaar nu dan ook heel veel vrijheid in mijn leven. Doen wat ik leuk vind en wat mij gelukkig maakt! In de loop der jaren heb ik mijn eigen methodiek ontwikkeld waarin de spiegelmethode centraal staat. De methode is direct, kan confronterend zijn, maar is zeker inzichtgevend en het is doelgericht werken aan jezelf. Door blokkades, beperkingen, pijn, traumatisch ervaringen en angsten uit het verleden aandacht te geven en op te ruimen, om zo plaats te maken voor een nieuw gelukkig bestaan. Ik ben hier om jou te helpen in jouw proces naar een staat van Zijn. Een staat waarin je vol passie en vertrouwen weer evenwichtig, energiek en gelukkig in je leven staat. Om zo je eigen vrijheid te creëren vanuit je authentieke IK, opnieuw te kiezen voor jezelf in wat jij wilt!

Wat drijft jou?

Hoe geweldig zou de wereld zijn als iedereen gelukkig is? Het klinkt wat idealistisch, maar het is geweldig om mensen weer te laten stromen, op weg te helpen en te begeleiden naar een staat van gelukkig Zijn, ongeacht de levenssituatie. Voor een ieder is dat anders. Doen wat jou energie geeft. Datgene waarvan je voelt dat het je gelukkig maakt. Je voelt je energie weer stromen, je krijgt inspiratie en het leven voelt lichter aan. Door je daarop te focussen, voel je dat je op de juiste weg bent en dat alles klopt in dat wat je doet. Iedereen verdient het immers om gelukkig te zijn. Daardoor streef ik er ook naar dat de ander weer in zijn of haar kracht komt te staan. Zich bevrijd voelt van het verleden en de toekomst weer als een mooie uitdaging ziet. Door weer in balans te zijn en in het leven te ondernemen in plaats van het te ondergaan. Het is een prachtig resultaat na coaching of een workshop om te zien dat mensen weer in oplossingen en mogelijkheden denken en vanuit henzelf gepassioneerd raken en dat gaan doen waar hun hart ligt. Dat is het cadeau voor de ander maar ook voor mij als coach als men weer in verbinding met zichzelf komt te staan. Ik hou ervan om mensen te inspireren, motiveren en dat ze zelf weer tot ontdekking komen in wie ze zijn.

Welke levensles wil je delen?

Laat je elke dag inspireren door alles wat het leven jou te bieden heeft. Wees trouw aan jezelf, luister naar je hart en ziel en volg je passie, dat is je ‘inner compass’ en dan voel je ook dat je energie stroomt. Dat is het teken dat jij je op het juiste pad bevindt. We maken allemaal wel wat mee in het leven, maar het is hoe je ermee omgaat, dat het verschil maakt. “To face it, is to change it!”

Bron

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll Up